INSTAGRAM

Monday, August 29, 2016

Kenapa nak Sambung Belajar?

As salam




Pemergian sahabatku kembali kepada Ilahi, pada saat yang aku tidak jangka,
menguatkan untuk aku buat keputusan
dalam hidup ini, kalau rasa nak buat sesuatu, buat.
Kita tak tahu bila kita akan pergi.
Hidup ini begitu singkat.


Mohon sambung belajar kat UTM, mohon belajar kat UTM paling senang dan dekat.
Dapat tawaran masuk bulan Februari. Tangguh untuk kumpul duit sikit, sambung bulan September.

Hantar notis 2 bulan.

Bermulalah hidup sebagai pelajar.
Yang aku saaaangat suka,
Orang lain sibuk pergi kerja
Kau pi jogging

Aku anggap setahun setengah sebagai pelajar adalah satu percutian.
ya, satu percutian yang indah.

Selesa sangat, sampai tak nak kerja dah.

#bahayatakkk

Perenggan seterusnya, I will mix english and Malay, why? because I am feeling to.
Excuse my grammar.
Grammar nazi, and pencinta bahasa. ampunkan saya.
#sukahatiakulah

One of the biggest reason why I further study, is because I want another convocation.
Yupp, you read it right.
I was really disappointed with my degree convocation (6 years ago post: Cuba untuk Gembira)
I need another convocation session .
Then, I have to further study and graduate to make that happen.

That was really BIG why  to further study. #whatabigambition #thanksfamilyandfriensfornotleavingme #lulzz




Semester pertama, berkenalan dengan mereka.



Tak pernah terfikir aku akan berjumpa budak lelaki yang rajin tak hingatt #foreverlazy




Tidaklah percutian sangat, sebab apa ni kawan dengan budak rajin



Buat projek melawat Nisak, ada yang menjadi, ada yang tak.



Tapi, ada jugak geng pura-pura rajin

We study hard



We eat harder.



We play hardest.



Lepas paper , yang haremm ..




Berbaju kurung dan sneakers di Balai Cerap. #tryinghardenoughtodresslikeastudent







Bila ada jerawat, menunjukkan yang konon-konon tension, tak de masa nak belek muka, beli nesacafe berdozen sebab  ada masalah terlalu senang sangat untuk tidur.




I love this girl so much. May Allah  grant her Jannah. Aku memang tak pandai buat ayat power-power bagi terharu. Sesiapa yang mengenali dia memang akan rasa bertuah, baik sangatt...



    Dia menjadikan pengalaman aku di UTM lebih indah.




Tak delah jogging sangat.. tebiat ape aku kan..



Gambar phone kualiti kureng, harus di hitam putihkan.. #Isetmyblogphotosqualitytandardhigh


Ironically, when the time had come. I was not excited  at all and
 almost not come to the convocation.




 makhluk 2 ekoq ni ja yang ada buat layan acah-acah photoshoot,

















Such a photogenic this one... I'm jelly.

























 yeah the tassel need a blow dry




















Shade please...










We supposed to graduate together .. but these guys didn't want to, anyway, they already graduated, just waiting for the convocation. #thisposttakesoloongevenonesemesteralreadypast












My squad during this master journey











Laki 2 ekoq baju biru alwaysssss ruin my dream photos. Come on, we suppose to imitate The Beatles.



Herghhhh




My batch mate, we manage to grad on time. My pointer is the lowest among them... hahahappy
I am cool liddat.. 

The waiting game was so strong during convocation... I want queen to give the scroll on stage.. no body else please... otherwise, I have to further for doctorate for that to happen which is quite impossible. By the time I get Phd, the numbers of candidates might be 200000, which is 20 years later... lulss

So, we pray hard that the queen has a good health and still has energy at least until our turn.

Guess what? we were the last batch to receive the scroll from queen.. before her highness was replaced by someone else...


My backbone. My banker. My supporter.
O lord , shower them with blessing and don't let them be sad and get headache because of me.



Aku punya tak de mood nak convo, I even don't put any powder or even a lip balm during photo shoot. Oily and pale face don't care, moody lead to regret.





I compare my photo with my dad (UPM) and my brother's (UTHM) photo during their convocation.
 2 of my convocation photo was not  good as theirs. Come on, even 2 convocation can not beat them. How come my dad's photo which was many years ago (more than 30 years) is the best compare with mine in this digital era whatsoever. 

I almost blame the photography team on the angle because, the only picture, my ONCE in a life opportunity to has  photo with the queen and take 28 years to meet her was ruined.


Minus my eyes which not looking at her face, and wellll, her face is not showing in the picture!!!
But the angle only the small part of it. Other than that, queen's scarf was covering her face from the side.
Oh my... people might ask, who is the person when looking at my convocation photo. 
(kau ingat ade orang kisah ke kau punya gambar konvo?)

Hello!!! The QUEEN OF JOHOR People!!






Please shoes, stay on my feet, and Munirah , please don't fall... #whatisthatface #cantwearsneakers #theheelsizesuddenlybecomebigger #Itwasthelongestwalkinmylife



Menjunjung kasih tuanku
Sudikah tuanku menjadi mentua saya?


Btw, she said " Tahniah"


Alhamdulillah.

#nowIhavetofindthebigwhytogetajob

#hastagftw


Sunday, August 7, 2016

Berikan Masa.Syawal 1437 Hijrah.



As salam,




Setiap makanan yang terhidang ,



Setiap insan baik yang hadir ,




Setiap detik untuk bersama orang yang tersayang,




Setiap nadi yang berdenyut.



Setiap udara yang disedut,




Setiap tempat indah yang dijejak,



Setiap restu dan doa yang dipohon,





Setiap pakaian yang diberi,




Setiap masa yang dipinjam,



Setiap rasa gembira yang dianugerah,




Setiap kudrat yang dikerah,




Setiap perlindungan dan nasihat yang dicurah
,




Syukur ya Allah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah

Ku pohon ya tuhan, izinkanlah kami untuk nikmati dan hargainya lebih lama lagi.

Kurniakanlah masa lagi untuk kami ya Allah.
Jadikan lah kami hambaMu yang hargai masa.
Kami masih perlukannya ya Allah.
Berikanlah kami masa agar kami dapat nikmati Ramadan lagi, agar kami dapat nikmati bulan-bulan lain , agar kami masih dapat berkhidmat untuk orang yang kami sayang dan jadikanlah kami hambaMu yang sentiasa memanfaatkan detik dalam hidup kami hanya untukMu ya Allah.



                


Lokasi kredit : Rumah Pak Noi sekeluarga, Tangkak, Johor.