INSTAGRAM

Sunday, February 24, 2013

Makanan Jiwa

As salam,


Alhamdulillah, bulan ni, aku diajak oleh mak aku pergi ke majlis agama, dan setelah berperang dengan nafsu 'rajin' yang kuat, ku gagahi pergi dan Alhamdulillah dimudahkan

Izinkan aku menggunakan kata ganti nama 'saya', agar kedengaran seperti Ustazah pilihan... ihiks

Saya suka betul masjid kat Parit Semerah la ni, yang tak jauh dari rumah saya,  rajin buat aktiviti menarik supaya orang pergi masjid, apalagi jemput penceramah fofuler lah, kan , cube kalau musabaqah ke berzanji ke , yang datangnya , cumq juri, peserta ngan mak pak peserta je lah dok.



Majlis Sambutan Maulidur Rasul bersama Ustaz Haslin Baharin


Bila mak saya  cakap , dia nak pergi ceramah Ustaz Haslin, saya macam, ha? who is that? malaslah.
Pastu mak saya berkata,"Ustaz yang nyanyi lagu hindustan tu."
Saya, "OH!" terus bersemangat nak pergi walaupun tak mandi lagi. (terus jadi ustazah tersingkir)

Maka , marilah kita dengan gaya , mutu dan kesopanan pergi ke masjid , berhimpit-himpit naik kereta , yolah dekat kan...

untuk menyaksikan dan mendengar segala ilmu yang disampaikan oleh Ustaz haslin yang terkenal dengan gelaran Ustaz Bollywood.

sementara tu ada video ceramah yang saya rakam, rakaman lain semua ada bebudak lalu lalang jerit semua,, ni kira yang terbaik lah yang ada.








Antara pesan dia, tentang maulud nabi, ialah ia bukan sambutan hari jadi nabi,
Ia bertujuan untuk mengenang segala apa yang nabi sampaikan dan memperbaiki cara hidup kita melalui sunnah serta ajaran nabi Muhammad S.A.W

Ustaz Haslin selamba orangnya, dia sound orang yang merokok, dia bau kot asap time tuh,  dia kata tolong jangan merokok . Sepatutnya masjid adalah Zon Larangan Merokok.

Pastu, biasalahkan, mak pak , tok nenek bawak anak ngan cucu depa memasing , biasalah bising,
dia kata tak pa, budak memang macam tuh.

Dia cakap sepatutnya kita tak boleh nak marah ke halau budak keluar masjid, dia agak terkilan sebab ada masjid yang tulis ' Kanak-kanak di larang masuk'
Tapi, bila saya tengok balik video yang saya rakam masa ceramah tu,
memang tak boleh tahan , ngan suara budak menjerit dan lalu lalang kat depan kamera nih.
( kalau tak saya buat CD pi jual :P huhu)


Dia kata, nabi Muhammad sediakan tempat memanah di kawasan masjid dan baginda menjadi jurulatih memanah kepada kanak-kanak di situ.

Alolo comelnya....
 budak tembam tudung pink tuh.






Tilawah Al-Quran dan Forum Ehwal Islam  Prof. madya Sharifah Nor Hayati

Kemudian sambutan maulidur rasul pada minggu lepas, bersama Ustazah Sharifah Nor Hayati, orang Johor nih, eh, kalau orang Johor jek semangat kan....suami dia orang Nogori, apa kone e Jang?


Dia ada ingatkan selalu orang kalau amik Al-Quran, hanya bila  khatam, kematian, Kahwin,
Kalau kahwin, nak cukupkan hantaran hok last sekali,
pastu kalau bawak dulang hantaran letak Al-Quran tu selalu jalan dok belakang sekali, yang kasut yang letak kat kaki , jalan depan sekali, kita selalu lupa dan abaikan Al-Quran.
Belom lagi yang kira , tukang bawak dulang tu datang bulan.
Maka, lepas nih kita perbaikilah, kalau ada yang berlaku


Sebab Ustaz Haslin  lelaki, dan ramai orang, tak terfikir pulak saya nak amik gambar dekat, tapi kali ini, seharusnya peluang tidak dilepaskan. Saya excited sehingga mengajak mak ngan mak long saya bergambar.





 

Mak sayalah tu yang comel tersenyum lebar bercak cak di balik mak cik tudung purple. Tengok ar macam jumpa retis, ni penceramah okay, senyum jek, orang amik gambar depan-depan muka.

Sebab, mak cik mak cik lain sopan comel sangat, salam peluk-peluk jek, bila time saya, lepas salam,
Mak! Mak!  Cepat amik gambar! Pastu tak reti duduk diam, mak amik pun gementar maka bergegarlah gambar tersebut.


Sesuka hati , sesedap lemon jek kan buat mak orang macam mak sendiri, memang reject terus ujibakat ustazah pilihan tengok gambar nih, kalau terpilih pun, mesti menimbulkan kontroversi (Ada hati lagi tuh nak terpilih)


nasib baik Prof.Madya Sharifah Nor Hayati ni maintain senyum jek, bersih dan berserikan muka dia .
 Alew itew . Maafkan lah manusia pakai tudung alas tilam tu, dia senyum sebenarnya tuh bukan gelak :P



Pastu, mak long kita yang comel pun masuk frame. Cepat! Cepat! Amik gambar style bff , laga-laga pipi you
Masih gementar ya, Bondaku.






Majlis Sambutan Maulidur Rasul Surau Parit Semerah.

Mak saya ajak pulak dia join esoknya dengan geng ngaji dia, yalah orang pencen kan. Masa nilah dapat join aktivit keagamaan. Macam mana lah masa kita diisi bila pencen agaknya. Aduih ni, saya lemah sikitlah, sebab yalah kena mingle-mingle ngan mak cik-mak cik, aku cam, " Eh, jangan orang cakap mak saya nak promote saya ngan anak bujang mereka sudah.!" Lihat pessimist sungguh fikiran.

Sebab mak cakap majlis tak lama, dan saya ditugaskan mengambil gambar, dan setelah diceramah oleh mak, maka saya pun menjadi anak yang solehah dengan menurutkan ibu , kau lah ratu hatiku. Nampak tak ciri-ciri ustazah pilihan terserlah.







Antara isi ceramah dia berkenaan bekalan di hari akhirat:
1. Khusyuk dalam solat
2. Langsaikan hutang
3.Keredhaan dan kemaafan sesama manusia
4. Sedekah
5. Taubat

Dia ada pesan sekurang-kurangnya kita Istighfar 70 kali, so bahagilah lepas sembayang berapa kali =14, dia kata kalau ketika nyawa kita diambil ketika kita istifghfar, maka kita dijauhkan dari azab kubur oleh Allah S.W.T.

saya tanya mak saya, ada makan-makan tak?!
Ini yang ditunggu-tunggu.
Lupakanlah segala makanan di restororan terkenal dan western food yang dibangga-banggakan dalam pinggan cantik tu.

Dipersembahkan,


Nasi Ambang


Dulang style, lauk ditugaskan jawatankuasa bawak memasing,
Sorang buat urap, sorang buat acar, sorang buat ayam masak kicap, sorang bawak sambal goreng.
Dan semua disatukan.
Walla!




Tambahan perisa bila, kongsi-kongsi makanan dalam satu dulang sambil bergurau senda.
Cukup rasa.


Saya perasan style auntie-auntie dia lebih suka buat high five instead of peace sign. huhu


 Eh, amik gambar time doa, ujar mak cik-mak cik comel sekalian



Terima Kasih Mak Siah, dia antara manusia yang bertanggungjawab membolehkan saya mengenal dan membaca Al-Quran ketika kecil, kalau tak pergi nih, memang tak lah jumpa, rumah padahal sekangkang kera jek. Kau awak senyum tak boleh cover sikit eh?!


Cikgu ngaji kita masa besar, belajar Iqra' dengan dia, tapi saya tak habis menuntut. Tak habis lagi buku satu.



Memang suka buat mak orang macam mak sendiri, padahal ngan mak sendiri tak da plak peluk-peluk lagu nih. Kiah propa betul time amik gambar jek mesra.

Tak palah, dia sendiri cakap bila kita bersentuhan , maka gugurlah dosa antara kita dan orang yang kita salam. Jadi, lepas ni kita selalu lah salam yer. Huhu, selalu lupa nak buat nih. :P
Ini hanya berlaku bila sentuhan atau salaman antara sesama mahram jek okay, yang sentuh bukan mahram tu mengutip dosa.

Cantikkan baju dia, macam baju pengantin.Masa nak balik, baru dia cakap dia ibu tunggal, masa tu rasa kagum, jugaklah, bukan mudah melaluinya, orang yang baik nak dibandingkan ngan kita ni pun diberi ujian suami mahu kahwin lain. Semakin kuat iman seorang, semakin berat ujian.

Pastu, ustazah ngaji lain kat situ kata ,bukan ibu tunggal, ibu wawasan, bak kata tak ingat sumber dari siapa, tapi dalam program Tanyalah Ustazah kot.


 Itulah saja perkongsian saya yang sedikit cuma, Nabi Muhammad S.A.W, berpesan, Sampaikanlah walau satu ayat. Inilah antara kebaikan menghadiri majlis ilmu, selalu hujung minggu dan malam saya dihabiskan terbongkang depan tv sambil pegang remote macam tak da tanggungjawab kat dunia ni, sesekali dapatlah kita memberi makanan kepada rohani kita dan mengeratkan silaturrahim sesama manusia.
Mak saya , masa dia suruh pergi ceramah, dia cakap kat aku, pergi majlis ilmu dapat pahala sembahyang sunat 1000 rakaat. Kita nak sembahyang sunat 2 rakaat pun payah.

md ::: Laman Instagram dan facebook penuh dengan gambar orang pergi ke Makkah menunaikan umrah. semoga Allah murahkan rezeki kita untuk ke sana. Amin.

md ::: Aku rasa guna saya, cam kurang mesra lah, boley gitu?.

Wednesday, February 20, 2013

DBSB : siri 11 : Kek resipi rahsia untuk si ayu


As salam,


Apakah pengalaman termanis anda untuk hari kelahiran uolss,
atau
pengalaman termanis uolls untuk sambutan hari kelahiran orang yang tersayang?

Baling tepung?
Pecahkan telur kat kepala (dengan tujuan menyuburkan rambut) birthday boy/girl
secara ramai-ramai
conteng muka diaorang masa tidur
buat prank,
sembunyikan selipar
kengkonon buat tak heran bithday diaorang
what else?

atau dengan kasih sayang,
buat surprise parti biaq MeleTOP,
kat restoran, sambutan dinner bersama di rumah,

atau pun,
dengan kenduri doa selamat

mahupun,
tak da pape , macam hari biasa jek.


*termenung mengenang nasib diri



Okay, tak payah sedih, sebab aku selalu macam nih, tak berapa nak hairan sangat hari jadi. Mak aku pun selalu lupa birthday aku, Lepas seminggu 2 minggu , baru dia wish.
hahaha  (gelak sayu)
 dan aku langsung tak amik hati, sebab aku pun selalu lupa birthday orang lain. Kalau tak de facebook yang ingatkan ke atau orang lain beritahu , memang tak ar nak wish 'HB' kat wall orang.

Pak aku punya birthday jek aku paling ingat 1 Januari,New Year kan, giler tak hingat?!


Maka, episod, Dia Bahagia , Saya Bahagia (DBSB) kali ini membawakan sambutan birthday colleague saya, Ayu.

Kami sambut 3 orang je, masuk sekali , Miss Loo , aku tak tahu pasai apa, dia ni dah kahwin, kitaorang panggil gak Miss.


So, plan nya makanlah kat Secret Recipe, lame jugaklah kan sambut birthday kat sini, tak mampu den makan sini hari-hari,tak pelah sebab birthday setahun sekali , keluarlah duit sikit , lalu memuaskan nafsu makan western memasing. (selalu makan lomak cili api je)

bagi aku, makan kat Secret Recipe ni, tak payahlah makan asian cuisine dia, Tom Yam  ke mee kari ke, dahlah mahai gila , dan tak sedap (ikut tekak aku)  kalau nak makan tomyam baik pergi kedai seafood takpun restoran orang Kelantan.

makan western lahkan seswai. :p

sebab balik keja terus pergi, maka serabai ape tah, camera tak bawak , maka terpaksa bergantung kepada kamera phone yang beratus kali jatuh, pernah kena tumpah air, maka faham-fahamlah gambar tak secantik kualiti Galaxy Note 2 korang :P


Ayu's favorite ; Gold Crispy Chicken RM 14.50

 Sebab lapaq sangat, terus serbu
 lupa plak  trend orang sekarang amik gambar dulu, upload kat laman sosial , baru makan.
Aku amik pun sebab aku nak bubuh kat laman belog ha. :P




Setelah lama gila dia fikir, tak tahu nak pilih apa, confuse bagai ; takut tak sedap semua , Miss Loo's dish
 Chicken Parmigiana RM 18.50 . 

Dia kata sedap, selalu kalau tak sedap, dia selamba complaint  ngan orang kedai tu, tak sedap....Fuhhh, kali ni tak berlaku, cuma dia komplen ngan staff kat sini, apesal tak letak salad sauce, ke thousand island kat sayur tu. Payah gak ar aku nak telan sayur mentah gitu-gitu jek. huhu.




dan my favorite's Secret Recipe dish , Prawn Macaroni RM16.50.
kalau buat sendiri bagus, pastu jual mahai-mahai.


Kita orang mintak cake lepas habis makan,  sementara tu aku teman Miss Loo pergi kaunter, pilih cake untuk Miss Loo nih, sebab dia lambat sangat nak fikir, time amik order.  Ayu tinggal kat meja.

Aku pun suruhlah orang tu buat macam ni;

birthday cake dia susun atas pinggan besar, ye, kita orang bertiga, so 3 potong kek berbeza, dan ni masing-masing punya taste, boleh bagi birthday cake cam tuh?
dan , tulisan ' happy birthday ' tulis astas pinggan
lebih kurang macam ni lah kan.






Pavlova hari jadi Lyna Kamal
kat Serai Empire




Kredit gambar , Lyna Kamal dan  Adriani



Kebetulan, masa tu maghrib, so, Ayu pergi sembahyang, kita orang cakap lah kat staff Secret Recipe Nepal (Miss Loo cakap cina, sebab ingat mamat ni Cina..huhu) letak lilin semua dan bawak time Si Ayu ni balik dari sembahyang.

 Kitaorang dah habis makan semua, Ayu dah balik, kek tak sampai-sampai lagi . Lambat jugaklah ,  sampai Ayu cakap mana kek ni tak sampai-sampai. Dia expect dia balik terus ada kek dalam pinggan masing-masing, atas meja. Aku macam pura-pura, tanya , cam apesal lambat sangat semua kan, Ye lah, kek letak jelah atas piring . Dah letak, bagi jek  kat customer.

Maybe explaination aku tak betoi ka, apa ka, bila staf secert recipe pun datang kat meja bawak kek yang ditunggu-tunggu ,


dan Ayu pun ' Oh, patutlah lambat!' , terkejut dan terharu sangat (yang ni aku tambah)




 
kek birthday budget.

Walaupun aku kecewa sikit  , tak seperti yang dibayangkan , tapi okay, sebab  Ayu  suka. (padahal surprise nye kek ni susun macam ni dan ada lilin jek ..huhu)


Lalu  aku dan Miss Loo pun nyanyi 'Happy birthday' dengan volume yang rendah ..huhu






Chocolate indulgence, white dark chocolate cheese, and chocolate lava cake.

Chocolate lava tu first time makan kat sini, compare dengan Domino's punya lebih kurang, cuma Domino's punya lebih panas dan lebih manis ar cekelat cair dalam tuh. Ke sebab bergambar lebih, sampai sejuk jadinya.

Chocolate lava =RM.7.50, kalau tambah ice cream lebih kurang RM10




Ayu dan Miss Loo, (dia ni hyper, tapi dalam gambar sopan.hihi..sorry LuLu )




Tudung comot. Muka serabai-comel.
(tak yah nak buat muka pondan sangat :P),


Happy birthday Ayu, semoga bertemu apa yang dicari!



Dia Bahagia, Saya Bahagia


md :::   Lupa nak cakap ngan staf Secret Recipe Aeon Tebrau City, Terima kasih tolong jayakan surprise ini.


Friday, February 15, 2013

Kuasa handbag

As salam,


selalu kalau korang keluar rumah, nak jalan-jalan ,pergi pejabat pos, makan kat luar, dating sambil ushar awek ke mamat hensem atau bahasa ilmiahnya, memerhati gelagat manusia, korang  mesti dress up atau istilah pompuan doll up kan..

kalau rajin mesti pakai baju yang the best dari atas hingga ke bawah,

atau selalu malas, sarung jek baju yang tak payah iron, selalunya tshirt dan jeans ngan kasut yang tak payah pakai stokin.

kalau 'kemas' macam aku nih, selipar jepun jelah ke mana-mana.



Biasanya lah kan, dalam kita tengah-tengah berpakaian tu kan, mesti ada satu senjata atau penyelamat yang kita buat rasa lebih kondifent (lihat kamus rempit)


Pada aku, kalau pakai simple, dan nak nampak macam sedikit bergaya, wear shawl instead of tudung segiempat 8 hinggit dari zaman sekolah. Kalau malas lagi, tudung segeralah jawabnya.

style essential :  headscarft



 
 tudung instant


 Tudung segiempat sama 





Selendang

nampak tak perbezaan si nora danish pakai segiempat sama dan selendang? lebih ayu kan?
Adakah mungkin effect teknik bergambar, mendongak , kamera di atas dan pencahayaan yang cukup?


Lihat tauke SimplySiti nih, ayu tak Tok Ti bertudung litup.
 

apesal si anne ngasri, isteri Encik Sumali , orang Benut nih, pakai selendang cam ni pun nampak comel jek




Nak lebih stylo ,pakai Serban ke eh, Turban .
 bak kata Ustaz Azhar Idrus, pakai tudung tak wajib, menutup aurat tu wajib.



Amacam , ayu tak muka aku pakai tudung segera.
Phuiii.



Pastu kalau nak pakai simple , simple blouse or simple shirts dan flip flop, akan pilih seluar atau skirt yang buat kita rasa best dan kengkonon tak terlalu kelihatan seperti baru bangun tidur terus keluar rumah .  Selalunya aku pilih jeans lah, mane ade aku rajin nak iron slack pulak kan.


 style essential : bottom wear




Katie Holmes, segala jenis jeans dia pakai.



 haish, bagus depa nih, pakai jeans longgaq-longgaq.Rare tak rare tengok si Posh ngan heidi Klum pakai lagu tuh.



Scha Al yahya


Nora danish





Nak penampilan lebih sopan  dan ayu, pakailah skirt





 Amik lah kain baju kurung ke langsir  lebih tu buat skirt.


 

Biasanya, skirt hitam lah kan senang nak match


Nicole Richie


 Hana Tajima. Mana kau menghilang Hana?

















Ada orang pulak yang tak kisah atas, tapi kasut kene yang best.. ada yang pilih cantik dan ada yang pilih selesa. Pada aku, aku pilih selesa dan sebab tu aku tak kisah pakai selipar yang sama, , selipar tu lah buat gi kerja, selipartu jugak lah buat gi jenjalan, gi pantai dan  selipar yang sama tu buat gi jamban.


Style essential : Shoes


Sebab aku suka Converse dan harga converse tak semerepek harga kasut Christian Louboutin, boleh tak nak compare converse ngan Louboutin? Langsung tak kena . Oklah, sebab aku suka gaya sempoi bubuh lah gambar Celebrity with Converse. Siapa yang lebih feminin ,yang pakai heels ang gi google sendiri.



sneakers






Hazama

Nicole Richie



Justin Bieber, adik kesayangan korang.



Selena Gomez, ex adik kesayangan korang.


 Jessica Alba, pakai converse purple


mak dia pakai ankle boots yang boleh buat spare jadi tukul ketuk paku, sebab mak dia tak pakai, anak dia terus menjadi cool dengan pakai converse.Korang masa baby pakai kasut brand ape?




 Idaman ker?



 Sarah jessica Parker




 Ni bini Pontianak kegemaran ramai. Kalau tak selebriti tak de nya orang nak amik gambar gini. Kristen Stewart ni penggemar converse tegar.





Rihanna , yang dikatakan hot gila oleh lelaki dan perempuan (aku tak termasuk), antara selebriti yang banyak kali dispot pakai converse .



 Awal Ashaari

 awal ashaari


scha alyahya. Studded lagi.

Fatin Liyana , Blogger pernah menang Nuffnag Blogger award kategori Selebriti maka bubuh  gaklah.


Apa ingat pakai jeans jek ke padan ngan converse?





 Cer try korang pakai macam ni, stylo ke hancor? Oopps.
tak pe yang penting Kondifent.



 

Rita Rudaini pun suka converse sampai pakai sekali ngan baju kurung, Aku tau korang pun pernah buatkan, pakai baju kurung ngan sport shoes. Ahaks.


 nak letak gak gambaq kekasih lama nih, walaupun aku tak tau ar brand kasut dia nih.


Flip Flop



Si Ikon Fesyen, Posh beckham pakai sipar jepun a.k.a Flip Flop bahasa modennya. Tak pelah apa yang dia pakai semua nampak mahal, aku pakai mahal pun orang kata murah. Memang pakai murah pun.ihiks.



 Kim Kardashian
 .


 Uma Thurman



Schawal

Dazrin dan Schawal





Tapi sekarang kan gadget pun boleh jadi style tool, Kengkonon cool pakai biase jek, tapi pakai Apple gadget atau Samsung yang besar gabak kan...


 Schawal, again. 




 David Beckham dan iPhone 5.






Brad Pitt tayang gak gajet dia.



Style Essential : Bags

Okay, selalu orang yang rajin macam aku, akan pakai beg yang sama sebab rajin sangat nak keluar masuk harta benda dalam beg tu (sebut rajin banyak-banyak, doa tuh)

Ni biasa perempuan punya kelemahan, tapi aku kurang sikit ar termasuk dalam kategori tuh. Aku orangnya setia pakai benda tuh sampai  buruk gila dan rosak. Tapi kan, ada jugak orang dia banyak beli handbag , last-last dia akan satu jek  bag favorite dia, ini  juga berlaku terhadap baju ke seluar dan lain-lain.




Nora danish dan anak dia Rayqal . Nama Couple : Norayqal



Fazura loves Chanel


Guess who?
with Prada

Neelofa kesayangan uolls. Louboutin.
Ko hade?


Scha Alyahya. Long Champ. 
Banyak lagi beg diaorang nih, korang gi ar stalk sendiri.


biar badan kecik, tapi beg besar



Katie Holmes ngan sling bag dia


 mampu ?






 Posh Beckham punye Hermes Birkin, berapa bijik kereta boleh beli ni,



Eva Longoria


Rosmah Mansor pun peminat Birkin.


Lelaki  tak  kan,  die bawak phone dan wallet masuk dalam poket. Tapi , ada jugaklah lelaki yang bawak beg antaranya Jovian Mandagie dan Rizalman Ibrahim, akak aku, persoalkanlah , apasal designer mesti bawak beg (beg yang style pesen-pesen) , pastu pakai seluar carrot cut, Michael Kors pakai biase jek tak de pun macam tu.Haha, aku no komen, dia tengok jugaklah kot lelaki yang pesen yang macam mana .











Jovian mandagie dan birkin





Rizalman Ibrahim





beg awal ashaari #louisvuitton



beg awal, longchamp







Ha, ni Retis baru, Anan atau nama retis  dia Tinybox






 huhu, tipu
Ni cousin aku, dia memang suka fesyen.


Laki pilih lah beg yang maskulin sikit, jangan angpa rembat awek angpa ke bini angpa punya beg bawak gi jalan. Kalau tolong pegang tak pe lah ye.



Ni aku pinjam kat blog Zack Zukhairi yang blogger hot stuff macam chipsmore.


Style Essential : Sunglasses

Oklah, shades pun penting untuk penampilan bergaya,  korang try pakai spek hitam secara automatik korang bertukar gaya jadi ala-ala selebriti.Gambar selebriti kata atas pun banyak pakai sunglasses.



Contoh : Nicholas Tse


Sebelum
                                                  



Selepas

Nicholas! Gong Xi Fa Chai!


Sekarang , aku nak buat pengumuman, aku nak beg ni, siapa nak bagi kat aku nih, angpa semua kumpul lah 10  hinggit tiap hari tambah duit korek tabung ,  sampai besday aku cukup lah tu nak beli beg ni buat present dok...hihi, macam cakap ngan diri sendiri jek nih.


haha, memang tak lah nak menabung nya. 

 my current desktop background

Kredit:
Gambar Neelofa : Instagram @Noorneelofa
Gambar awal : Instagram @awalashaari
Gambar Scha : Instagram @SchaAlyahya
Gambar Nora Danish : Instagram @NoraDanish
Gambar Jovian Mandagie : Instagram @JovianMandagie
Gambar Fazura: Instagram @missfazura ; Facebook Nur Fazura
Gambar Rizalman : Instagram @Rizalman71

Mintak maaflah , saya pinjam gambo awok-awok semua, sebab Malaysia punya wartawan baik dan tak kuasa nak ikut selebriti macam paparazi kat Hollywood, maka dengan itu saya selaku stalker berhemah telah menggunakan gambar yang diupload untuk tontonan umum kepada pembaca belog kesayangan saya.

Saya akhiri ucapan saya dengan terima kasih dan senyum selalu.
  Dari ikon fesyen selebriti sepanjang zaman.


 
  Peace Yo!